Accommodatie

Onbekend

Besiktas wint ook bij Hillegersberg

Besiktas moest deze week bij Hillegersberg voetballen. Een uitwedstrijd waar veel concurrenten zich op hebben verkeken omdat Hillegersberg thuis veel punten heeft gepakt. Daarnaast zijn ze ook een van de meeste scorende teams in de poule.

Besiktas begon aarzelend aan de wedstrijd. Het was even zoeken naar de juiste posities en de juiste lijnen op het veld. Hillergersberg leek wat terughoudend te spelen en begon met één diepe spits. Besiktas werd in het begin veelal gedwongen om de lange bal te spelen en dat kwam het spel van de bezoekers niet ten goede. De eerste mogelijkheid was voor Hillegersberg. Net voor het kwartier voorbij was had Hillegersberg een goede aanval van links. De bal kwam via meerdere spelers voor op de vrij staande spits van Hillegersberg op de rand van de 16, het schot werd echter goed tegengehouden met een sliding door Samet die na een blessure van 2 weken weer zijn positie in het elftal had ingenomen. Besiktas leek wakkergeschud en 2 minuten na de kans van Hillegersberg loste Mustafa vanuit de draai het eerste schot op goal van de thuisploeg na een pass van Bunyamin. Een minuut later was het Ahmet Can vanaf de andere kant die door de verdediging kwam en op de keeper afging. Zijn inzet werd tegengehouden door de keeper, de reboud kwam bij Mustafa die vanaf de penaltystip de bal teruglegde op John buiten de 16, John kapte zijn tegenstander uit maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Een goede mogelijkheid waar meer in had gezeten. In het rommelige eerste half uur kreeg Hillegersberg in de 26e minuut een strafschop, de aanvaller van Hillegersberg werd op de rand van de 16 verdedigd door Samet met een sliding. Samet raakte de bal maar de scheidsrechter vond het vallen van de aanvaller toch een penalty. Een erg gemakkelijk gegeven strafschop aangezien de overtreding twijfelachtig was en ook nog een net buiten de 16 leek. De spits van Hillegersberg liet deze buitenkans niet liggen en schoot Hillegersberg naar een 1-0 voorsprong. Het leek alsaf Besiktas deze goal tegen nodig had, iedereen leek wakkergeschud en wat volgde was een kwartier vol druk op de defensie van Hillegersberg. Er zat ineens voetbal in het elftal en er werd gecombineerd. Eerst was het Robin die het van afstand probeerde in de 30e minuut, 5 minuten later werd een corner goed ingedraaid door Ahmet Can maar door iedereen van Besiktas gemist. In de 40ste minuut was het dan wel raak. Samet kwam goed op door de as van het veld. Zijn schot werd gekraakt door de laatste man die wilde wegwerken, goed druk zetten van Ayhan zorgde ervoor dat Mustafa de bal op de rand van het zestienmeter gebied kreeg, hij bedacht zicht geen moment en schoot de gelijkmaker met buitenkant rechts in de verre rechterhoek binnen. Besiktas zette na het doelpunt meteen weer aan en binnen een minuut lag de 2e er ook al in. Na een mooie aktie van Robin die zijn directe tegenstander uitkapte in het strafschopgebied legde hij de bal voor, Mustafa hield de laatste man bezig waardoor Mo die was opgekomen van dichtbij in een keer in kon schieten. Een mooie aanval met een fraaie afronding. Besiktas leek even op stoom en in de laatste minuut van de eerste helft had de 3e er ook in kunnen liggen. Een prachtige aanval van rechts die via meerdere schijven met een maal raken van Tufan, Ayhan en Mustafa uiteindelijk net overgeschoten werd door Mustafa doordat hij misschien iets te gehaast schoot.

In de 2e helft had Besiktas meerder uitgespeelde kansen om de score verder uit te bouwen. In de 60e minuut speelde Mustafa de keeper voorbij maar kwam op de achterlijn en kon niet meteen schieten, hij legde de bal terug op de ingevallen Huseyin die net niet goed genoeg de bal kon inschieten. 5 minuten later kwam Bunyamin goed op van links, hij gaf de bal op Ahmet die de bal weer breed legde voor de mee opgekomen John. De grens vlagte schandalig voor deze overduidelijk niet buitenspel positie en de scheidsrechter nam helaas het vlagsignaal over. Een fraaie aanval met een kansrijke positie werd hiermee om zeep geholpen, zeker niet de eerste keer dit seizoen. Besiktas bleef kansen creëren, ook omdat Hillegersberg meer probeerde te forceren. 3 minuten later had John alsnog zijn goal kunnen meepikken. Een vrije trap van Ahmet Can kwam voor de voeten van John, die recht voor de goal de bal zonder tegenstanders in de buurt hoog over schoot. In de 70e minuut had Besiktas alweer de volgende mogelijkheid. Robin haalde met zijn aktie de achterlijn en gaf terug op Ahmet Can die slim over de bal stapte, de opgekomen Ayhan haalde uit met rechts maar het schot was niet op goal en de keeper van de thuisploeg keek het schot naast.

Doordat Besiktas verzuimde de beslissende 3e te maken moest het oppassen voor de spaarzame kansen van Hillegersberg. Tot tweemaal toe was Hillgersberg erg dichtbij, na 26 minuten in de 2e helft ging een inzet van de spits van Hillegersberg na een goede kapbeweging op de paal. Nog geen minuut later bij een volgende aanval werd de spits van Hillegersberg goed ingespeeld en schoot hij van de rand 16 uit de draai net naast. Pas in de 84 minuut kon Besiktas de bevrijdende 3e goal maken. Een vrij trap van Hillegersberg kwam in de voeten van John, die Mustafa diep stuurde. De keeper van Hillegersberg kwam ver uit zijn goal maar Mustafa was eerder bij de bal en kapte de keeper uit, draaide vervolgens om zijn as om de bal voor zijn goede voet te krijgen en schoot van ruim 35 meter de bal over de verdediger van Hillegersberg, die was doorgelopen naar zijn eigen doelijn, in de goal. Een werkelijk prachtige afronding en de definitieve beslissing in deze wedstrijd. Net voor het eindsignaal was er weer een grote kans voor Besiktas. Daan werd diep gestuurd door John, maakte zijn aktie en gaf net iets te hard voor op Huseyin die nog wel bij de bal kon komen. Huseyin legde de bal terug op de mee opgekomen Ayhan maar die schoot wederom net voorlangs.

Besiktas beleefde een enerverende middag waar het na de 1-0 achterstand even gas moest geven. Uiteindelijk stond er een zeer verdiende 1-3 op het scorebord. Weer is eigenlijk het enige verwijt dat er niet meer gescoord is. Door de verwachte uitslagen in de overige wedstrijden van deze week is er weinig veranderd in de ranglijst. Transvalia maakt jacht op plek 2 en doet wellicht nog een gooi naar het kampioenschap met de wedstrijd tegen Zwarte Pijl voor de boeg, Zwarte Pijl probeert het kampioenschap veilig te stellen maar zal daar ook nog wat moeite voor moeten doen, HOV wacht op puntverlies van Besiktas om zo nog kans te maken op een periodetitel en de strijd om de bovenste plekken is nog zeker niet beslist, hier zullen op zijn minst 1 maar hoogst waarschijnlijk meerdere teams nog een nacompetitie ticket ontvangen. Er wacht ons in ieder geval een mooie ontknoping van het seizoen waarin Besiktas nog volop meedoet. Volgende week Vierpolders thuis.